Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Transplantation

transplantation

Transplant

În centrele noastre, transplanturile de rinichi, ficat, măduvă osoasă şi cornee sunt efectuate la standarde internaţionale. Grupul de Spitale Medicana se numără printre instituţiile medicale de renume unde se efectuează donări şi transplanturi de organe.

Spitalele Medicana Bahçelievler, Medicana Çamlıca, Medicana International Istanbul şi Medicana International Ankara şi medicii specialişti din aceste spitale efectuează operaţii de transplant de organe de succes. În urma a 93 de operaţii de transplant efectuate, Spitalul Medicana Bahçelievler a primit din partea Ministerului Sănătăţii „Premiul pentru Spitalul Privat care a realizat cele mai multe transplanturi”.

Transplantul de ficat

Majoritatea pacienţilor care au nevoie de un transplant de ficat suferă de ciroză hepatică. Recent, s-a acceptat şi stabilit că un pacient care suferă de ciroză hepatică în ultimul stadiu şi care se presupune că mai are de trăit mai puţin de un an, este candidat şi este recomandat (sau ar trebui să fie recomandat) pentru transplantul de ficat. Jumătate din pacienţii aflaţi în această situaţie decedează datorită afecţiunii sau a complicaţiilor. Procentul de reuşită la transplantele de ficat efectuate în timp util este de 80%. Transplantul de organe este unica metodă de tratament pentru pacienţii cu tulburări organice cronice. În cazul în care aceştia nu pot găsi un organ compatibil, decesul lor este inevitabil.

Transplantul de măduvă osoasă

În conformitate cu criteriile Uniunii Europene, numărul adecvat de transplanturi într-un stat membru este de 50 de transplanturi de măduvă osoasă la un milion de subiecţi. Luând în considerare această cifră, în ţara noastră ar trebui să se efectueze minim 3.500 de transplanturi de măduvă osoasă. Cu toate acestea, în conformitate cu datele oferite de Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011, în ţara noastră au fost efectuate 2.100 de transplanturi de măduvă osoasă. Această cifră indică faptul că numărul de transplanturi efectuate în ţara noastră este insuficient. Din punct de vedere al transplanturilor de măduvă osoasă, ţara noastră se află pe locul 5 în topul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Spitalul Medicana Ankara deţine în prezent o unitate pentru transplanturi de măduvă osoasă cu nouă paturi şi este singura instituţie medicală privată din Ankara care efectuează transplanturi de măduvă osoasă. Unitatea a primit licenţa de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii în februarie 2012 şi de atunci au fost efectuate transferuri de celule stem autologe pe 6 pacienţi.

Transplantul de păr

În SUA, cheltuielile anuale pentru păr însumează 25 de miliarde de dolari. Această cifră ne indică importanţa pe care o are părul sănătos atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Există o sumedenie de produse cosmetice pentru obţinerea unui păr sănătos, însă în cazul alopeciei (pierderea completă a părului) transplantul de păr este singura soluţie pentru restabilirea aspectului pacientului.

Transplantul de păr a devenit o practică tot mai populară iar preţurile sunt oarecum mai scăzute în comparaţie cu preţurile practicate în trecut. Transplantul de păr este cea mai preferată intervenţie estetică la bărbaţi. Atunci când transplantul de păr este efectuat de experţi, rezultatele sunt pozitive, însă nu trebuie neglijat faptul că un transplant de păr care nu este reuşit reprezintă o mare problemă.

În prezent, pentru transplantul de păr sunt utilizate două metode. Prima dintre ele este tehnica FUT, care este metoda convenţională de transplant de păr. În cadrul acestei tehnici, se obţine o bucată de ţesut cu păr din ambele părţi post-auriculare. Această porţiune este suturată. Foliculii de pe bucata de ţesut obţinută sunt separaţi şi transferaţi în regiunea dorită.

În cadrul metodei FUE, considerată de pacienţi ca fiind metoda modernă, sunt obţinute unităţi de păr din zona gâtului, motiv pentru care procedura de suturare din metoda convenţională este evitată. Cea mai remarcabilă diferenţă între cele două metode este lipsa cicatricei de suturare. Atunci când pacientul ia legătura pentru prima dată cu medicul estetician, acesta este informat cu privire la punctele pro şi contra ale ambelor metode şi se decide care dintre cele două metode prezintă opţiunea perfectă pentru pacient. Ambele metode sunt efectuate sub anestezie locală iar procedura durează aproximativ 5-6 ore.

Formular informaţii pacient

jciCALITATE JCI
Acreditare Joint Commission International
Follow US facebook twitter youtube