Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Rethinopatie in Prematuritate

Retinopatia de prematuritate reprezintă principala cauză de orbire la copil. În plus, întrucât au un risc crescut de alte afecţiuni oculare care netratate la timp duc la o vedere scăzută, copiii născuţi prematur necesită controale oftalmologice periodice.

Vârsta de gestaţie mică şi greutatea mică la naştere sunt principalele cauze ale retinopatiei de prematuritate. Severitatea bolii este strâns legată de standardul de îngrijire al nou-născutului (administrarea de oxigen trebuie făcută după reguli bine stabilite), precum şi de alte afecţiuni ale copilului (infecţia, boala pulmonară cronică, anemia, enterocolita ulcero-necrotică). Retina (zona din interiorul ochiului care ne permite să vedem) este format din ţesut nervos şi vase de sânge, începe să se dezvolte începând cu săptămâna 16 de sarcină fiind completă la nou-născutul la termen. La copilul născut prematur, vasele de sânge sunt incomplet dezvoltate. Acestea se pot opri din creştere după naştere, mai ales datorită nivelului mai mare de oxigen din mediul extern faţă de cel intrauterin, iar ulterior se pot dezvolta anarhic vase de sânge anormale ca răspuns la retina nevascularizată care pot duce la dezlipire de retină şi pierderea totală a vederii pentru tot restul vieţii. În România sunt examinaţi toţi copiii care la naştere au avut vârsta de gestaţie mai mică sau egală cu 34 săptămâni si a căror greutate la naştere a fost mai mică sau egală cu 2000 grame. Prima examinare se face la aproximativ 28 de zile de la naştere şi de cele mai multe ori are loc în maternitate, iar controalele periodice au loc la 7-14 zile, în funcţie de evoluţia bolii, până când boala este vindecată.

Boala are 5 stadii: stadiile 1 şi 2 pot regresa spontan, în stadiul 3 de obicei este indicat tratamentul laser; stadiile 4A şi 4B înseamnă dezlipire parţială de retină iar stadiul 5 dezlipire totală de retină, pentru acestea din urmă fiind necesare intervenția chirurgicală.

Spitalul Medical International Ankara vine în sprijinul dumneavoastră cu un pachet special unde este inclusă intervenția chirurgicală, 4 zile spitalizare, bilete de avion pentru 2 persoane (pacient și însoțițor), transfer aeroport – spital, translator în limba română, precum și traducerea dosarului medical.

Intervenția chirurgicală este realizată de către doamna doctor Sengul Ozdek,  Doctor docent în Oftalmologie, recunoscută și premiată internațional pentru rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului. Doamna Doctor Ozdek s-a specializat în chirurgia retinopatiei de prematuritate la spitalul Beaumont din Michigan (Statele Unite ale Americii) sub atenta îndrumare a celebrilor doctori Dr.M. Trese și Dr. A. Capone.

Formular informaţii pacient

jciCALITATE JCI
Acreditare Joint Commission International
Follow US facebook twitter youtube