Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Neurology

neurology

Tratamentul chirurgical pentru afecţiunea Parkinson

Afecţiunea Parkinson este caracterizată drept o afecţiune care influenţează structurile profunde ale creierului şi o parte substanţială a simptomelor sale sunt tulburările motrice. Tulburările motrice se referă în special la tremurul braţelor şi al picioarelor, rigiditatea corpului şi scăderea vitezei de mişcare. Tremurul face ca viaţa de zi cu zi a pacientului să fie puternic afectată şi stresantă în timp ce rigiditatea corpului şi scăderea vitezei de mişcare împiedică posibilitatea de mişcare independentă a pacientului.

Stimularea profundă a creierului

Tratamentul administrat pentru această afecţiune implică medicaţia şi chirurgia. Substanţa activă principală utilizată în tratamentul medicamentos este dopamina. În cazul în care tratamentul medicamentos nu dă rezultate în timp şi apar tulburări motrice induse de medicamentele administrate, se va aplica tratamentul chirurgical.

Trebuie avut în vedere faptul că tratamentul chirurgical pentru afecţiunea Parkinson trebuie realizat în echipă. Înainte de operaţie şi după operaţie pacientul trebuie examinat de un medic neurolog iar operaţia trebuie efectuată de un medic neurochirurg. Monitorizarea post-operatorie este realizată de aceeaşi echipă

Bateria poate fi activată în aproximativ a treia sau a patra zi după operaţie. Reglarea parametrilor bateriei se realizează în timpul vizitelor periodice din primele câteva săptămâni de la operaţie iar reglajul final se realizează atunci când este obţinut randamentul optim. Viaţa bateriei este de 5 ani şi pentru schimbarea bateriei nu este necesară re-inserţia electrodului. Compartimentul bateriei principale este desfăcut iar bateria expirată este înlocuită cu o baterie nouă printr-o operaţie sumară.

În cazul în care pacientul este eligibil pentru operaţie, eficienţa metodei va fi cuprinsă între 40-90%. O eficienţă de 40% face ca un pacient care nu se putea îmbracă şi dezbrăca fără ajutor să poată realiza aceste activităţi independent. La pacienţii care sufereau de un tremur greu de îndurat al mâini se constată un tremur uşor iar aceştia pot veni la vizita medicala la braţul soţiei în timp ce în trecut nu puteau merge fără sprijinul acesteia din cauza rigidităţii. Acestea sunt exemple nepreţuite atât pentru pacienţi cât şi pentru medici.

Formular informaţii pacient

jciCALITATE JCI
Acreditare Joint Commission International
Follow US facebook twitter youtube